I. Őrmezői K99 Vizsga

2011.02.13.

Az Őrmezői Kutyaiskolán először rendeztek teljes spetkrumú K99 vizsgát. Az először házi vizsgának indult rendezvényre sokan, magas szintű vizsgákra készültek fel. A körülmények meglehetősen viszontagságosak voltak. A pálya igazi dagonya, sok kutya nem szívesen feküdt vagy ült le a sárban. Az idő pedig a plusz fok ellenére metsző hideg volt. Ilyen körülmények között, és Rudi korrekt, de szigorú bírálatai mellett születtek meg az eredmények.

Árpikutyával ŐV3, E3 és Ü4 szinten indultunk. Őrző-védőben egy palánkra fürkészés, felugatás és a szökő segéd elfogása volt a feladat. Mivel hirtelen felindulásból neveztem erre a szintre, ezért még bőven kellett volna készülnünk a vizsgára, mindenesetre megpróbáltuk. Kisebb meglepetésemre azok a részek, amiktől jobban tartottam (lendületes fürkészés, stabil felugatás a közeledtemre), még egész tűrhetően sikerültek, viszont a szökő segéd elfogása ritka sz@r lett. Pedig ez volt az a feladat, amiben biztos voltam, hogy jó lesz, mert mindig nagy lendülettel és szépekett fogott Árpikutya. Hát ez most ilyen lett, 73 pont.

A következő az E3 volt. Egy tanfolyami vizsgán tavaly tavasszal levizsgáztunk E1-esen, de valójában nem tanítottam Árpikutyának semmi engedelmes feladatot a helyben maradáson kívül egészen három héttel ezelőttig. Így, mint iskolavezetőnek illett volna valamit mégis produkálnunk, ezért elkezdtem felépíteni egy korrekt vizsgakoreográfiát. Hiányosságaink akadnak még bőven, meg itt is igaz, mint az ővnél, hogy ez a 3 hét felkszülés kicsit rövidre sikerült, így nem minden feladatban voltunk felkészülten magabiztosak. Erre jött még a dagonya, amit Árpikutya sem kedvel túlzottan, így 75 ponttal zártuk a vizsgát.

Végül az Ü4 következett, amire a legtöbbet készültünk (azonban az időtartamot tekintve itt sem beszélhetünk 3 hétnél többről) és amitől a legjobban izgultam. Összességében azt kell, hogy mondjam, meg voltam elégedve Árpikutyával. Két feladatban az én felvezetésem miatt buktunk jó pár pontot, pedig Árpikutya ügyes volt. Volt, ahol felkészülési hiányosságaink voltak, talán egyedül a szagazonosításnál okolhatom egy kicsit Árpikutyát, mert kényeskedett fekvéssel jelezni a cipőt, de azért itt is benne volt a felkészülési bizonytalanság. 74 pont.

Akárhogy is nézzük. Ez a stabil minimum szint, ami ugyan megvan, de a pontszámokra, a teljesítményre nem lehetek büszke. Munka ugyan volt benne, de igazi szép vizsgához jobban ki kell gyúrnunk a feladatokat. Árpikutyában benne van, biztos nem ő lesz a szűk keresztmetszet. Követező lehetőségünk március 15, Népsziget. Még van két hetünk jelentkezni. Addig kitalálom, hogy megyünk-e és ha igen, akkor ugyanezeket a szinteket építem fel korrektebbül, vagy magasabbak felé kacsingatok. Addig is azonban más jellegű hegyek tornyosulnak elém, ugyanis hamarosan kutyaiskolát kelle indítanom. Meglátjuk mire jut az energiámból...

Teljes galéria: I. Őrmezői K99 Vizsga - 2010.02.13.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2632

  Megtekintve: 2619

  Megtekintve: 2285

  Megtekintve: 2187

  Megtekintve: 2179

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info