Újabb táborba megyünk

2010.07.22.

Csak nem jött össze, hogy megírjam az élményeinket a Gébárti Táborról, máris itt a következő, a szarvasi Agility Tábor. Dzsinn, Jack és Árpi kutya is jönnek velem, egyedül Lilike marad itthon öcsémmel. A tábor szombaton kezdődik, de már ma elindulunk, és a mai és holnapi napot Budapesten töltjük. Most zajlik a népszigeti Kiképzésvezetői Tanfolyam, amin elég sok ismerősöm vesz részt, így én is becsatlakozok egy kis időre. Ugyan 5 éve már kijártam ezt az iskolát, de kíváncsi vagyok, azóta mi változott.

A tanfolyamon túl pedig ellátogatunk egy-két budapesti vagy környéki kutyasuliba is. Gödöllőre meg vagyunk hívva őrző-védő edzésre, azt biztos nem hagyjuk ki. Aztán szombaton kényelmes időben indulunk tovább a Körös-partra, ahol immáron 3-ik éve rendezi meg a MAGISZ az agility tábort. A tábor jellege inkább bulis, játékos, mint edzőtábor. Nekünk pont ideális. A két vén tyutyu nagyokat fog úszkálni a folyóban, azt úgy is élvezik és egészségügyileg is jót tesz nekik. Árpi kutyával meg megpróálok bekapcsolódni az edzésekbe, bár eddig még nem volt sok sikerem, így ide is elvárások nélkül jövök. Ha elragadja a hevület és nem bír magával, helyesebben szólva én nem bírok vele, akkor nem fogom erőltetni és rendszabályozgatni, hanem nyugisabb körülmények között próbálkozom vele továbbra is. Illetőleg az edzéseket kézben tartási és önuralom-fejlesztő céllal veszem igénybe.

A vízi távolugró versenyt nagyon várom már, eddig sosem volt olyan kutyám, amelyik azt élvezte volna, hogy minél nagyobbat csobbanjon a vízbe, így most először fogunk rajta érdemben részt venni. Bár lesz ott még egy-két igazán őrült kutya, talán Árpi is szépen fog szerepelni, ha mást nem is, élvezni biztos nagyon fogja.

Még egy dolgot említenék így a végére, ami mostanában kristályosodott meg bennem. Egyik este sötétedéskor, vagy inkább már utána egy közeli szőlőhegyen sétáltunk Árpival, egy barátommal és a kutyáival. Feri lovakat tart és egy távolabbi legelőn voltak napközben, azért mentünk, hogy hazahozzuk őket. Ilyenkor estefelé már nem sokan vannak a hegyen, csak egy-két helyen, ahol laknak vagy épp bulit csapnak. Macskák, kutyák azért szoktak lenni. Odafelé többször visszahívtam Árpit, egy-két szakaszon pórázra is vettem, mert nem bíztam benne, de azért nagyrészt szabadon ment. Visszafelé már a lovakkal jöttünk, fel is ültünk rájuk, így Árpi maradt szabadon én pedig tudván, hogy a lórol nem fogom azonnal levetni magam, ha valamit nem úgy tesz Árpi, ahogy akarom, megegyeztem magammal, hogy lazábbra veszem a dolgot...

Az eredményt röviden így foglaltam össze: "Lovon kell ülni!" Árpi ideális kutyaként kísért minket. Elbóklászgatott, de sosem távolodott el, felfedezte a hegyi hajlékok környezetét, de nem maradt le. Ha hívtam, mindig első szóra jött. Fantasztikus volt. Nem tudom eldönteni, hogy ez amiatt történik így, hogy a lovon ülve, egy ilyen nagy állatot irányítva sokkal nagyobbnak tűnök én is (nem fizikailag, hanem tekintély terén), vagy azért, mert én viselkedek természetesebben és lazábban, magabiztosabban. Jackkel is voltak ilyen élményeim egyébként. Ha lovon ülök, akkor nem bóklászik el, figyel ránk, jó juhászkutyaként követ minket.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2712

  Megtekintve: 2700

  Megtekintve: 2366

  Megtekintve: 2269

  Megtekintve: 2259

   

  Legnézettebb galériák

  2010.06.03. - Vizsgaeredmények
  2009.01.31. - Őrző-védő
  2009.12.20. - Havas K99 vizsga
  2011.09.18. - Alapfokú tanfolyamok
  2009.11.14. - K99 Vizsga, lovas képek
  2009.10.07. - Kutyaovi és suli
  2010.08.19. - Ösztönkezelési szeminárium
  2009.10.14. - Ökofarm Lábatlan mellett
  2012.07.13. - Új fejezet?
  2011.12.23. - Tűzgyújtás a fény születésekor

   

  Kontakt, info