Kutya- és gazdiképzés színe-java

2010.04.17.

Idén tavasszal hatalmas projektbe kezdtünk. Április 13-ától minden héten kedden-szerdán nálunk vendégeskedik az ország számos vezető kutyakiképzője (egyre inkább zavar ez a szó, hiszen nem takarja a teljes valóságot, mert sokkal inkább gazdiképzőkről van szó). Az esemény központi alakja Korom Gábor, aki arra vállalkozott, hogy kutyaiskolánkon egy nem akármilyen Tükör tanfolyami szezont vezényel le, amellyel egyrészt talán eloszlatja a zalegerszegi iskola tagjainak kétségeit a módszerrel kapcsolatosan, másrészt egy hatalmas szakmai löketet ad az elhívatott oktatóknak. Ezutóbbi céllal vendégeink között köszönthetjük a patinás Gödöllői Kutyaiskola oktatói gárdáját Halász Árpi vezetésével, a Nyíregyházi Kutyaiskola vezetőit és a Szombathelyi Kutyapark Kutyaiskola vezető oktatóit is. Mellettük természetesen a Göcsej Kutya Klub oktatói gárdája is szép számmal képviselteti magát a rendezvényen.

A konkrét program két alapfokú tanfolyam és egy középfokú tanfolyam (Tükör módszeres tematika szerinti felosztásban) köré szerveződik, amelyet kiértékelések, eszmecserék követnek. Emellett betekintünk a Tükör szemléletű őrző-védő munkába. Számos, különféle adottságú és különböző szinteken álló kutyával mutatja be Gábor a gazdacentrikus őrző-védő munka csínját-bínját. Esténként elméleti továbbképzéseket, szakmai beszélgetéseket tartunk. Délelőttönként pedig problémás kutyákkal dolgozunk. Köztük főképp a komoly agressziós, a speciális problémás (pl. süket, antiszociális kutya) esetekkel dolgozunk.

Az első hét után elmondható, hogy nem akármilyen szakmai továbbképzésről van szó, ami a jövőt illetően nagy reményekre ad okot. Már most 36 városi és város környékei gazdi részesül magas színvonalú oktatásban, akik a későbbiekben a felelős kutyatartás éllovasai lehetnek, vagy akár különféle sportágak szereplői, vagy épp a jövő oktatói.

Végül, de nem utolsó sorban személyes érintettségemet is megemlíteném, hiszen a középfokú tanfolyamon Jack kutyámmal gazdiként veszek részt. Az agressziókezelő munkát folytatjuk, amelyről tavaly tavasz végén részletesen beszámoltam ezen a blogon is. Akkor még nem értük el a végső célt, hogy bárhol, bármilyen kutyák között el tudjam engedni a 8 éves, előzőleg kan kutyákkal 100%-ig verekedős kutyámat. Jelentős fejlődésen mentünk ugyan keresztül, de még mindig nagyon óvatos voltam vele, főképp a saját korlátaimat kell átlépnem. Erre most kíváló lehetőségem adódik. Az első két alkalom bíztatóan telt. Nagyon komoly középfokú csoportba kerültünk be, nem akármilyen kutyák mellé. A 11 kutyából 8 kan közülük többen kifejezetten agresszióra hajlamosak. Lesz majd videó is, ha jut energiám feldolgozni.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2598

  Megtekintve: 2582

  Megtekintve: 2252

  Megtekintve: 2151

  Megtekintve: 2143

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info