Hétvégi események

2009.03.17.

Elérkezett a nagy nap, szombatra hirdettük meg a Korom Gábor szemináriumot, egybekötve a tavaszi kísérőkutya tanfolyamok első lényeges foglalkozásával, melynek keretében kialakítottunk csoportokat és azokat falkába rendeztük.

Miről is szól a falkába rendezés?
Azon tematikában, melyet mi is szeretnénk alkalmazni, a kutyák már az első alkalomtól kezdve szabadon engedve dolgoznak. Ehhez viszont az szükséges, hogy minden kutya megtalálja a csoportban (falkában) a maga helyét. A kutyákat egyrészt be kell illeszteni a falkába, másrészt a figyelmét a gazda irányába kell fordítani. Ebben segítenek a kiképzők, akik a kutya nézőpontjából a gazda "csicskásaiként" működnek, ezzel is megerősítve azt a nagyon fontos tényt, hogy minden kutya számára a saját gazdája kell, hogy legyen a csoport alfája. A gazdi szempontjából pedig a kiképzők leveszik a válláról a kutyája elengedésével járó terhet, ugyanis neki nem kell azzal foglalkoznia, hogy éppen belebonyolódott a kutyája egy hevesebb játékba, feszült helyzetbe, mert a kiképzők tartják fenn a rendet. Ezt a szerepet egyébként a tanfolyam során fokozatosan adjuk át a gazdáknak, amikor már képesek elvinni a vállukon.

Ezután megismerkedtek a gazdik a tanítás alapjaival: a megerősítéssel, a helyes időzítéssel, a szemkontaktussal... Másnap is hasonló módon zajlottak a foglalkozások, de már Korom Gábor és a népszigetisek segítsége nélkül.

A szemináriumra visszatérve, a tanfolyami csoportok mellett megvizsgáltunk egy általunk összeválogatott csoport elindítását és egy különösen félős kutya előszocializációs foglalkozását. Mindezt Gábor rendkívül karizmatikus előadási stílusában. Mindannyian rengeteg információval és gyakorlati ismeretekkel gazdagodtunk, amiket - bízunk benne - a jövőben hatékonyan tudunk alkalmazni.

A szemináriumról tudósított a Zalai Hírlap is. A rólunk készült írást interneten is elolvashatjátok.

A tanfolyami foglalkozásról készült videóklipet és a képeinket a Göcsej Kutya Klub honlapján láthatjátok.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2597

  Megtekintve: 2582

  Megtekintve: 2251

  Megtekintve: 2151

  Megtekintve: 2142

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info